ActualitățiExterne

Polonia | Ministerul de Externe se va despărți de toți diplomații săi școliți la Moscova

Noul ministru de externe al Poloniei, Jacek Krzysztof Czaputowicz, intenționează să-i concedieze pe toți diplomații care au absolvit universități din Rusia, anunță RMF.FM, care citeaza surse din MAE.

Unul dintre principalele motive pentru demisia fostului ministru al Afacerilor Externe al Poloniei, Witold Waszczykowski a fost reticența sa de a schimba politica de personal în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. El s-a opus concedierilor vechilor diplomați și angajării unor mai tineri, fără experiență diplomatică.

Noul ministru intenționează să urmeze o politică de cadre complet diferită. În special, Czaputowicz își va lua adio de la „batrânii” diplomați  – cei mai mulți fiind absolvenți ai Institutului de Relații Internaționale de la Moscova (MGIMO) și va angaja diplomați mai tineri, chiar și cu calificări inferioare.

Încă de pe când era ministru adjunct al MAE, Czaputowicz a redus nivelul criteriilor ce urmau sa fie atinse la ultimul concurs pentru funcțiile diplomatice și consulare. Totodata, el l-a concediat pe directorul Academiei Diplomatice, ambasadorul Artur Harazim.

paginaderusia.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close