MAGAZIN

Duminică, Neagu Djuvara va fi înmorântat cu onoruri militare

Slujba de înmormântare a lui Neagu Djuvara va avea loc dunimică, 28 ianuarie, de la ora 12.00, la Categdrala greco-catolică ”Sfântul Vasile cel Mare” din București. 

Neagu Djuvarava va fi înmormântat cu onoruri militare, așa cum se cuvine pentru un Cavaler al ordinului național ”Steaua României”, iar slujba va fi prezidată la cererea expresă a defunctului de episcopul greco-catolic de Bucureşti. Vor fi prezenţi, la învitaţia familiei, un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române şi parohul  comunităţii catolice  de limbă franceză din capitală.

Cei care l-au cunoscut şi respectat pe Neagu Djuvara pot să-l omagieze şi să se roage pentru odihna sufletului său după următorul program: Vineri, 26 ianuarie între orele 17.00 şi 21.00 şi sâmbătă, 27 ianuarie între orele 9.30 şi 21.00. 

Sandra Popovici, nepoata lui Neagu Djuvara a povestit pentru TVR care au fost umtimele momente din viața acestuia. „A murit la spital la 1.30, după-amiază, și am fost cu el. A spus: Vă iubesc! A fost super, super clar și sufletește și intelectual până la ora 1.30. Era la fel ca la 30 de ani, cald, șarmant, a vorbit, a spus exact ce vrea pentru generațiile viitoare. Cred că era în pace cu lumea”, a spus nepoata acestuia. 

Reamintim, Neagu Djuvara s-a stins din viață joi, 25 ianuarie, la vârsta de 101 ani. 

sursa: evz.ro 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close