MAGAZIN

Spaniolii au inventat o aplicație capabilă să prezică riscurile de corupție

Cercetătorii spanioli de la Universitatea din Valladolid au reușit să dezvolte o aplizație de inteligență artificială capabilă să prezică riscurile de corupție.  Pentru aceasta ei au analizat cazurile de corupție din Spania între anii 2000 și 2012, iar acum pot anticipa în unele provincii spaniole apariția cazurilor de corupție, scrie Agerpres. 

Inteligenţa artificială poate stabili legături de cauzalitate între anumite elemente şi apariţie a cazurilor de corupţie. Nivelul impozitului imobiliar, creşterea exagerată a preţurilor locuinţelor, deschiderea de noi bănci sau crearea de noi companii sunt câteva dintre variabilele care pot influenţa corupţia. Autorii studiului speră că aplicaţia realizată de ei va ajuta guvernele să-şi concentreze eforturile în domenii specifice pentru a limita riscurile corupţiei.

De asemenea, atunci când un partid politic rămâne la conducerea ţării timp de mai mulţi ani, crește și rata de corupție. 

Din motive de securitate şi pentru a nu declanşa polemici, studiul publicat în revista Social Indicators Research nu a menţionat numele provinciilor spaniole la care face referire aplicaţia.

sursa: www.agerpres.ro 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close