Diverse

VIDEO/ Daniel Ioniță: Gazoductul Ungheni-Chișinău ar putea fi dat în exploatare în 2018

Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău, a declarat că construcția gazoductului Ungheni-Chișinău ar putea fi terminată până la sfârșitul lui 2018, dacă vor fi create condițiile necesare. 

Oficialul român a declarat că „Transgaz” din România şi-a exprimat interesul pentru a achiziţiona compania moldovenească „Vestmoldtransgaz”, creată de guvernul de la Chișinău pentru construcţia gazoductului „Ungheni-Chişinău”. Declaraţia a fost făcută de către ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune ProTV. 

Diplomatul român a precizat că achiziția va avantaja enorm Republica Moldova în negocierea următorului contract cu Gazpromul rusesc. 

„Este un proiect strategic care va contribui la asigurarea securităţii energetice pentru Republica Moldova. Din perspectiva aceasta, proiectul este în mod necesar susţinut de România. Acest proiect contribuie, de asemenea, la racordarea fizică a Republicii Moldova la spaţiul european şi, implicit, şi la România”, spune oficialul român.

Pe lângă asta, potrivit ambasadorului Daniel Ioniță, achiziţia unui important pachet de active ale Victoriabank de către Banca Transilvania ar putea contribui la o însănătoşire a sistemului bancar din Republica Moldova.

4 Comments

4 Comments

 1. oleg

  27 ianuarie 2018 at 11:18

  Ar putea fi daca nu scapam prorusul de Dodon si falsa Maia in parlament cu interesele lor de putere dar nu de a aduce Moldova in UE.

 2. Oleg

  27 ianuarie 2018 at 11:29

  Ar fi încă un pas important în asigurarea securității energetice a țării și am scăpa astfel de influența și dependența de la Kremlin !

 3. Sisssssss

  27 ianuarie 2018 at 13:59

  E timpul , nu ca ar putea fi, chair ar trebui ca numai asa vom scapa de Rusi.

 4. Spencer

  27 ianuarie 2018 at 16:50

  Dacă tootuși s-a pus scopul, guvernul îl și îndeplinește, astfel că acest gazoduct totuși va reși să ne ofere anume o indepepndență energetică și să ne anihile pârghiile de șantaj ale Rusiei.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top