ActualitățiIMPORTANTE

DOC. Încă o localitate a votat Declarația de Unire! Satul Puhoi spune DA Reîntregirii

Declarații de Unire pe bandă rulantă! Satul Puhoi din raionul Ialoveni este cea de-a 7-a localitate care a votat Declarația de Unire cu Țara-Mamă.

Precedenta localitate care a votat Unirea este Comuna Văsieni din raionul Ialoveni. Anterior și satul Opaci din raionul Căușeni a semnat Declarația de Unire.

La 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române, localitățile Parcova din Raionul Edineț, Festelița din Ștefan Vodă, Bardar și Ruseștii Noi din raionul Ialoveni au semnat declarații de unire prin care decid Unirea cu Țara-Mamă. Localitatea care a spart gheața a fost Parcova. În documentul adoptat de primarul comunei Parcova din raionul Edineț, Marcel Snegur, și de consilierii locali, se arată că „în numele locuitorilor Moldovei răsăritene în general și al cetățenilor satelor Parcova și Fântâna Albă în particular, în puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-și hotărască soarta lor de azi înainte și pentru totdeauna, Consiliul Local al comunei Parcova, raionul Edineț, decide unirea cu Țara-Mamă, România”.

Gestul a fost o adevărată surpriză pentru toți românii. Semnarea declarațiilor a avut loc într-o zi istorică – când se împlinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Fotografia postată de Petru Frunze.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close