Actualități

Filip recunoaște: ”România a fost cea care ne-a întins o mână de ajutor când ne-am simțit mai prost”

Premierul Pavel Filip a participat duminică, 28 ianuarie, la o emisiune TV difuzată de un post afiliat oligarhului Vlad Plahotniuc, președintele PDM. Acesta a fost invitat să vorbească despre cei doi ani în calitate de șef al Cabinetului de Miniștri.

Întrebat despre relația Republicii Moldova cu România, premierul Filip a recunoscut că România este cel mai important și primul partener pentru Republica Moldova. Acesta a meniționat că Republica Moldova a beneficiat de mult suport și ajutor din România, enumerând proiectele finanțate: sute de grădinițe restaurate din bani român, restaurarea Sălii cu Orgă, a Muzeului Național de Arte, autobuze școlare oferite de România.

Pavel Filip a mai declarat că ”România a fost cea care ne-a întins o mână de ajutor când ne-am simțit mai prost. În 2016 când finanțările erau blocate din exterior, România necondiționat ne-a oferit 150 mln euro”. 

Premierul moldovean este în așteptarea viitorul prim-ministru român și speră că prima vizită să se întâmple în Republica Moldova.

Reamintim că, Guvernului Filip a venit după o lungă perioadă de criză politică, în care coaliția de guvernare din care făcea parte și PDM a avut 2 guverne timp de un an de zile. Depunerea jurământului a avut loc fără presă, iar numirea a fost contestată de lugi proteste ale opoziției care cerea alegeri anticipate.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close