MAGAZIN

Națiunea română nu poate să existe fără de Basarabia

„Statul Republica Moldova  a fost creat ca o structură care să ne ajute să scăpăm de dominația sovietică și cu ajutorul lui să realizăm reintegrarea populației din teritoriul intrariveran Prut-Nistru în națiunea română, întocmai cum s-a întâmplat în 1918, când Sfatul Țării a proclamat la 24 ianuarie independența Republicii Democratice Moldovenești, iar la 27 martie – Unirea Basarabiei cu România”, a declarat Vlad Pâslaru, dr. hab. în pedagogie, prof. univ., protagonistul emisiunii Rostul Zilei din 1 februarie curent de la postul 10TV.

Savantul, care se bucură de recunoaștere la nivel național și mondial, a opinat pe marginea situației actuale din Republica Moldova: „Lucrurile s-au complicat odată apariția statalității Republicii Moldova. Deși a fost conceput să aibă aceeași menire  ca în anul 1918, în prezent acest stat se opune ideii Unirii cu națiunea română.”

Omul de știință, Vlad Pâslaru, a mai adăugat cu referință la acest subiect:  „Necesitatea reintegrării populației dintre Nistru și Prut în națiunea română trebuie înțeleasă de toți ca un lucru firesc.  Aici nu e vorba de niște ambiții politice sau de niște greșeli elementare. Nu. E vorba de mersul istoriei, care ne spune foarte clar:  oamenii se dezvoltă doar în cadrul unor comunități, iar la ora actuală cea mai dezvoltată comunitate umană din câte au fost vreodată este națiunea. Și atunci e de la sine înțeles: națiunea română nu poate să existe altfel decât împreună cu populația din Basarabia. Lucrul acesta trebuie înțeles. Asta e esența.”

Află mai multe din emisiunea Rostul Zilei din 1 februiarie 2018 de la postul 10TV.  

Rostul Zilei cu Maria Saharneanu

#RostulZilei cu Maria SaharneanuInvitat – Vlad Pâslaru, doctor habilitat în pedagogieSubiect: Un filosof al educației, o conștiință pedagogică10tv.md/livehttps://www.youtube.com/c/10TVUnir…/liveMoldtelecom – poziția 22StarNet – poziția 36ARAX – poziția 24Sun Communications – 159

Publicată de 10tv.md pe Joi, 1 februarie 2018

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close