Sociale

Iași – oraşul anului pentru dezvoltarea industriei IT din Europa Centrală şi de Est

Iaşul a fost unul dintre oraşele premiate la o gală din domeniul IT desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute în Polonia. Iaşul a concurat cu oraşe din Ungaria, Lituania, Slovacia, Cehia şi Bulgaria la categoria în cadrul căreia a fost premiat oraşul anului în ceea ce priveşte dezvoltarea industriei IT&Outsourcing din Europa Centrală şi de Est.

Premiul a fost primit de primarul Mihai Chirica, care de altfel a făcut parte din juriu. În plus, Mihai Chirica a prezentat într-o sesiune separată argumentele atractivității Iașului în fața celor mai mari jucători din industria de cercetare la nivel european.

“Acest premiu, care ne onorează și ne bucură, este încă o frumoasă recunoaștere a unei realități puse în lumina de mai multe analize recente: Iașul se află în topul celor mai dinamice orașe ale României, cu un ritm susținut de creștere economică și cu perspective de dezvoltare dintre cele mai sănătoase, iar acest lucru se datorează, în mare parte, tocmai dezvoltării spectaculoase a industriei IT și de outsourcing din ultimii ani. În numele comunității ieșene, mulțumesc organizatorilor Galei și partenerilor noștri locali, dar, mai ales, țin să mulțumesc public miilor de antreprenori și specialiști din IT și outsourcing care au îndrăznit sa investească și să se dezvolte în Iași. Mulțumesc, de asemenea, mediului educational, școlilor și universităților din Iași pentru efortul constant de a genera aceasta forță de munca bine pregătită și competitivă, care transformă orașul nostru într-un pol de dezvoltare IT recunoscut la nivel național și, iată, chiar și european. Ca primar, am sprijinit și voi susține întotdeauna proiectele și inițiativele care confirma și consolidează statutul Iașului de oraș al inteligentei și creativității”, a spus primarul Mihai Chirica.

 

 

În 2016, Con­duent (fostul Xerox) avea circa 1.800 de angajaţi, o cifră de afaceri de 137,2 mi­lioane lei și un profit net de peste opt mi­lioane de lei.

Click to comment

Comentează

To Top