MAGAZIN

O nouă declarație! Mereni a semnat declarația de UNIRE

Declarațiile de Unire semnate în Republica Moldova bat recordul. Încă două acte care dovedesc oficial dorința de revenire în vechile hotare ale României au fost semnate în mai multe raioane dintre Prut și Nistru. Satul Mereni, raionul Anenii Noi a votat în tandem Declarația de Unire.

Aceasta este cea de-a 37-a localitate din Republica Moldova care semnează o Declarație pentru reîntregirea națională. În documentul adoptat de primarul de Mereni, Salcutan Eugeniu, şi de consilierii locali, se arată că „în numele locuitorilor Moldovei răsăritene în general şi al cetăţenilor comunei noastre în particular, în puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor de azi înainte şi pentru totdeauna, comuna Mereni, raionul Anenii Noi, se unește cu Ţara-Mamă, România”.

Consiliul Local Mereni și cetățeni ai satului, raionul Anenii Noi, au semnat Declarația de Unire cu România. Motivele care au stat la baza semnării actului de reîntregire sunt atât istorice și culturale, cât și economice.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close