ActualitățiRomânia

STOP FALS. Un site finanțat de Kremlin, prins cu minciuna. Iată dovada

O nouă mostră de propagandă rusească. Site-ul sputnik.md, finanțat de la Moscova, a scris că la întrevederea cu premierul Pavel Filip, secretarul general al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, Thomas Greminger, a declarat că ”OSCE va sprijini Republica Moldova privind retragerea trupelor ruse din regiunea Transnistria”. Sputnik.md relatează mai departe despre subiectele discutate de cei doi oficiali, cum a fost prezentat de un comunicat al Guvernului de la Chișinău. Afirmația scoasă în evidență este un fals, deoarece nu se regăsește în textul citat de agenție.

Ambasadorul Thomas Greminger a asigurat, la rândul său, de tot suportul în promovarea procesului de reglementare a conflictului transnistrean și a salutat implicarea constructivă în rezolvarea tuturor problemelor, în beneficiul cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului”, se menționează în comunicatul Guvernului.

Afirmația falsă promovată de sputnik.md nu se regăsește nici în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, despre întrevederea șefului instituției, Tudor Ulianovschi, cu secretarul general al OSCE.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii pe teme de actualitate și de interes prioritar pentru Republica Moldova, inclusiv problematica reglementării conflictului transnistrean și consolidarea mandatului OSCE în Republica Moldova. Demnitarii au reflectat asupra modalităților concrete de a avansa pe dinamica dosarului transnistrean, în măsura angajamentelor părţilor implicate în dialog”, se arată în documentul făcut public de MAEIE.

Sursa: politics.md

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close