Diverse

TRIST! Patru ani de la tragicele evenimente din perioada Euromaidanului

Ucraina marchează astazi, 20 februarie, patru ani de la tragicele evenimente din februarie 2014, când aproape 100 de protestatari pro-europeni au fost ucişi, în Piaţa Independenţei din Kiev, în timpul manifestaţiilor împotriva regimului condus de Viktor Ianukovici, care a decis atunci să suspende apropierea ţării de Uniunea Europeană.

Evenimentele comemorative din Kiev au început la ora 11:00, cu un serviciu religios la Catedrala Sfântul Mihail, la care participă şi familiile celor ucişi în 2014.

La ora 13:00, o slujbă de pomenire va avea loc şi la Monumentul Crucii din centrul Kievului, amplasat pe strada unde au fost ucişi protestatarii.

De dimineaţă, președintele Petro Poroșenko şi soţia sa au mers la acest monument şi au aprins o lumânare în memoria ucrainenilor împuşcaţi de regimul lui Ianukovici.

Şeful statului a postat şi un mesaj pe Facebook, în care a subliniat că cei ucişi în 2014 sunt “îngerii păzitori ai Ucrainei”.

“Ei au dat cel mai important lucru pe care l-au avut – viața lor – pentru ca noi să avem un destin mai bun. Ei au devenit pentru totdeauna un punct de referință pentru generațiile viitoare de ucraineni liberi” – a remarcat Petro Poroşenko, adăugând că “eroii nu mor niciodată”.

 

Sursa: radiochisinau.md

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top