Actualități

VIDEO. România protejează Republica Moldova de Kremlin pe flancul estic

Ministerul Apărării Naționale de la București apără Republica Moldova de presiunile Kremlinului. Ministrul Mihai Fifor a făcut o solicitare fermă către statele NATO ca zona Mării Negre să fie protejată de România prin programele de înzestrare militară pe care le desfășoară. Oficialul de la București a reiterat pericolul pe care îl prezintă Rusia pe flanul estic și faptul că România intenționează să-și înzestreze forța militară cu submarine, achiziția cărora va începe după anul 2020.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat că la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, România a militat ca pe agenda Summit-ului NATO din luna iulie chestiunea securităţii la Marea Neagră să fie abordată separat, ”în contextul în care Federaţia Rusă continuă militarizarea excesivă a Peninsulei Crimeea”. Fifor a afirmat că situaţia ”stârneşte preocupare”. Mai mult, oficialul a reiterat faptul că, în momentul de faţă România este una dintre cele 6 ţări care alocă 2% din BIP în cadrul Alianţei, lucruri apreciate, ”considerându-se că România este cel mai improtant aliat în zona Mării Negre”.

Mihai Fifor, ministrul Apărării Naţionale, a declarat că programul referitor la înzestrarea cu submarine se află în analiza forţelor navale, iar achiziţia în acest caz ar putea începe după 2020.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top