Actualități

ULTIMA ORĂ. SUA cere Rusiei să-și retragă trupele care staționează ilegal în Republica Moldova

Congresul american a înregistrat o rezoluţie privind Republica Moldova. Prin document SUA susţine alegerea Republicii Moldova de asociere la UE şi cere Rusiei să-şi retragă trupele şi muniţiile care staţionează ilegal pe teritoriul ţării noastre.

În declaraţia Parlamentului Republicii Moldova se menţiona că staționarea continuă a trupelor ruse și întărirea prezenței militare a acestora în partea de est a tării, constituie încălcări ale prevederilor constituționale privind independența, suveranitatea și integritatea teritorială și neutralitatea permanentă a Republicii Moldova.

Totodată,Congresul american a propus un proiect de lege, care are drept scop reducerea influenței Kremlinului în Europa și Asia, în granițele fostei Uniuni Sovietice.

Prin acest document, Washingtonul îi cere din nou Moscovei să-și retragă soldații din regiunile separatiste Transnistria, Osetia de Sud, Abhazia, estul Ucrainei și Crimeea.

Anterior,  Parlamentul Moldovei a cerut Rusiei să-şi retragă trupele şi muniţiile de pe teritoriul ţării noastre. O declaraţie în acest sens fiind adoptată la propunerea Partidului Democrat din Moldova.

 

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top