Diverse

UNIREA FACE PUTERE! Județul Tulcea va coopera cu Raionul Cahul

Județul Tulcea și raionul Cahul din Republica Moldova au semnat recent o Înţelegere de Cooperare.

Datând de multă vreme, relaţiile de colaborare dintre cele două entităţi au fost consolidate – se precizează în Nota de fundamentare – odată cu înfiinţarea, în 2008, a Asociaţiei de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea „Dunărea de Jos”, relatează Obiectiv de Tulcea.

Preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, apreciază că, în contextul sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire, este oportună întărirea colaborării şi semnarea unei asemenea înţelegeri.

„Mai mult, la iniţiativa Ministerului pentru românii de pretutindeni, pe 18 octombrie 2017 a fost aprobat în cadrul şedinţei de Guvern un Memorandum cu tema «Iniţierea şi organizarea campaniei «Centenar prin Înfrăţire», campanie de înfrăţire a judeţelor din România şi sectoarelor municipiului Bucureşti cu unităţi administrativ – teritoriale din statele unde există comunităţi de români”,afirma preşedintele C.J.

Prin acordul semnat, se urmăreşte concretizarea reperelor de colaborare şi dezvoltarea relaţiilor de cooperare în cultură, educaţie şi ştiinţă, sănătate, administraţie locală, mediu, economie şi investiţii, ştiinţă şi tehnologie, sport, turism etc.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top