MAGAZIN

UPDATE // Raionul Strășeni simte românește. Încă două localități au semnat declarația de UNIRE

Încă două localități au semnat Declarația de Unire cu România. Este vorba de satul Tătărești și Negrești din raionul Strășeni. 

Localitatea Negrești din centru devine, astfel, a 40-a unitate administrativ-teritorială din Republica Moldova care își afirmă adeziunea la Țară. Declarația a fost semnată unanim de cei 9 consilieri, de către primarul localității Zinaida Panainte, secretar, directorul școlii, parohi bisericii și mai mulți localnici. 

Primarul, satului Negrești, Zinaida Panainte a declarat că este o româncă și se mândrește cu aceasta.

“Am semnat această declarație la solicitarea cetățenilor din sat, care veneau la primărie și îmi scriau și pe rețelele de socializare: Doamna primar, toți semnează declarațiile de Unire, noi când? Eu le-am permis cetățenilor, voința vine de la ei. Prin această  declarației de Unire, noi manifestăm dorința de a reveni la Patria- MAMĂ pentru a redeveni cetățeni români, statut pe care l-am pierdut ca urmare a ocupării sovieticii”, a declarat primarul de Negrești.

Și Tătărești susține Reîntregirea. Astăzi, a doua localitate din raionul Strășeni a votat Declarația de Unire. Satul Tătărești este cea de-a 39 localitate care își oficializează dorința de revenire în vechile hotare ale țării.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close