Diverse

VIDEO // Revoluționar! Cum arată și când va fi lansată mașina zburătoare

“Mașina zburătoare” ar putea fi lansată în 7 ani. Compania Lilium din Germania speră ca în șapte ani să devină un fel de Uber al vehiculelor zburătoare de dimensiuni mici, dedicate deplasării în orașe, scrie libertatea.ro.

Potrivit New York Times, compania germană a primit o finanțare de 90 de milioane de dolari în septembrie 2017, iar recent a fost numită ”Startup-ul Anului” decătre Cleantech Group, o rețea formată din peste 6.000 de companii și 8.000 de investitori care încurajează folosirea tehnologiilor nepoluante.

Lilium a fost înființată în 2015 și a dezvoltat deja un prototip de vehicul zburător care poate decola vertical și transporta 5 persoane pe distanțe mici.

Mica aeronavă electrică are mai multe elice integrate în aripi, care sunt folosite în poziție verticală în timpul decolării. Odată ce este atinsă altitudinea dorită, sunt rotite pentru a susține accelerația.

Nemții susțin că avionul electric poate atinge o viteză maximă de 305 kilometri pe oră și are o autonomie de aproximativ o oră, toate acestea fără a emite noxe în aer.

Tototdată, Lilium vrea să ofere și servicii de ride sharing, în care utilizatorul poate comanda o cursă prin intermediul unei aplicații. În 2019 ar trebui să debuteze un proiect pilot, urmând ca tehnologia să fie lansată public în 2025.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top