Diverse

A fost lansat proiectul ,,Cahul – Capitala Tineretului 2018”

Joi, 22 februarie curent, în Piața Independenței din Cahul a avut loc lansarea proiectului ,,Cahul – Capitala Tineretului 2018”. La eveniment au participat secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cerecetării în domeniul tineretului și sportului, Radu Rebeja, reprezentanți ai administrației publice locale de nivelul I și II, reprezentanți ai organizațiilor de tineret din țară și de peste hotare și alte oficialități, se precizează într-un comunicat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al R. Moldova.

Evenimentul a demarat cu un mesaj de felicitare din partea secretarului de stat Radu Rebeja.

,,Faptul că Cahulul a fost ales din nou ,,Capitala Tineretului” denotă că tinerii din acest oraș sunt ambițioși, motivați și plin de idei iar acest lucru nu poate decât să bucure. Tinerii sunt o resursă vitală pentru dezvoltare, fiind agenții-cheie ai schimbării sociale, creșterii economice și inovației tehnologice de aceea Minsterul Educației, Culturii și Cercetării va continua să susțină dezvoltarea sectorului de tineret din Republica Moldova și să încurajeze implicarea activă a acestora în diferite activități. Totodată, vreau să mulțumesc autorităților publice locale, partenerilor de dezvoltare și organizațiilor neguvernamentale care susțin și promovează inițiativele tinerilor”, a declarat oficialul. De asemenea, demnitarul a subliniat importanţa deținerii titlului de ,,Capitala Tineretului”, a spus Radu Rebeja, menţionând că noul statut va aduce o mai mare vizibilitate mun. Cahul în plan național, dar şi noi angajamente.

Municipiul Cahul a fost desemnat Capitala Tineretului 2018, pe 12 august 2017, în cadrul evenimentului Ziua Internațională a Tineretului, marcat la Varnița.

Programul ,,Capitala Tineretului” reprezintă o iniţiativă preluată din experienţa Forumului European de Tineret şi presupune selectarea unei localităţi din Republica Moldova, în cadrul căreia, pe parcursul unui an, sunt concentrate activităţile de tineret ale Autorităţii Publice Locale, ONG-uri regionale şi naţionale, organizaţiilor internaţionale, precum şi ale Autorităților Publice Centrale.

Programul are ca misiune asigurarea creării oportunităţilor de dezvoltare multilaterală a tinerilor în vederea participării active a acestora în viaţa economică, socială şi culturală a ţării, dar și dezvoltarea localităților prin implicarea tinerilor.

Proiectul ,,Capitala Tineretului” se află la cea de-a VIII-a ediție, anterior acest statut a fost deținut de orașele: Ungheni – 2011, Cahul – 2012, Ialoveni – 2013, Soroca – 2014, Sângerei – 2015, Ialoveni – 2016, Varnița –2017.

Ediția 2018 a proiectului presupune realizarea a peste 25 de activități pentru tineret și este organizat cu sprijinul financiar al Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

 

Sursa: deschide.md

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top