Diverse

Românii au ieșit în stradă pentru a o susține pe șefa DNA

În București, dar și în alte orașe din România, oamenii au ieșit ieri seara în stradă pentru a o susține pe Laura Codruța Kovesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Protestele spontane au început după ce ministrul Justiției a cerut începerea procedurei de revocare a șefei DNA.

Aproximativ o mie de persoane au protestat în faţa Palatului Victoria din București, după anunţul lui Tudorel Toader privind cererea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.

Manifestanţii au scandat “Tudorel, demisia!”, “PSD, ciuma roşie”, “Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, “Justiţie, nu corupţie”, “Să vă fie frică, strada se ridică”, “Uniţi, salvăm toată România”.

Aproximativ 500 de persoane au participat joi seara la Sibiu. Oamenii au purtat steaguri şi pancarte cu mesaje precum: “DNA te vom apăra!” sau “Justiţie, nu corupţie!”. “Tudorel, fă ceva, dă-ţi demisia!” a fost principala scandare ce s-a auzit.

“Din păcate, în această seară, ministrul Justiţiei din România a hotărât să preia exact retorica infractorilor şi celor condamnaţi de Justiţia din România. În această situaţie, poziţia noastră, a USR, este foarte clară: demisia este un lucru firesc şi normal. (…) E foarte clar că acest an va fi, din păcate, pentru România unul dedicat domnului Liviu Dragnea şi găştii sale de infractori, va fi un an pierdut pentru noi, pentru infrastructură, pentru educaţie. (…) Vom avea probabil şi în acest an proteste. Acest atac la DNA şi la Codruţa Kovesi nu face decât să ducă din nou societatea în fractura în care a stat tot anul trecut”, a declarat Dan Barna, prezent la manifestare alături de alţi membri ai USR Sibiu.

Manifestarea de la Timişoara, prin care circa 400 de persoane şi-au exprimat susţinerea faţă de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, s-a încheiat fără incidente, dar participanţii au anunţat că vor reveni în Piaţa Victoriei şi în weekend, ziua urmând să fie stabilită vineri. Manifestanţii au afirmat că au ieşit să protesteze susţinând că “tot noaptea, ca hoţii, guvernanţii au procedat şi anul trecut, pentru modificarea legilor Justiţiei”.

Aproximativ 200 de persoane au ieşit joi seara în Piaţa Unirii din Iaşi. Protestatarii s-au mobilizat pe reţelele de socializare. Unii dintre ei au avut steagurile României, Uniunii Europene şi Statelor Unite ale Americii, alţii au avut vuvuzele şi fluiere. Manifestanţii au scandat lozinci precum: “Demisia, demisia”, “Tudorel, ai ajuns sluga model”, “Kovesi, nu uita, poporul e de partea ta”, “Hoţii la închisoare, nu la guvernare”, “Jos, jos, guvernul ticălos”, “Tudorel, nu uita, puşcăria e casa ta”, “DNA, noi te vom apăra”.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top