MAGAZIN

Сила есть, ума не надо// Cine este deputatul care a declarat că „va apăra cu arma” Găgăuzia

Deputatul din partea PD, Cornel Dudnic, care a declarat că va primul care va lua arma și va apăra independența UTA Găgăuzia, în cazul Unirii este deputat din 2015 și o avere de câteva sute de mii de lei.

Ziarul de Gardă: Cine este deputatul care a declarat că „va apăra cu arma” autonomia Găgăuziei în cazul Unirii; CV-ul și averea acestuia (Foto: omg.md)

Cornel Dudnic a devenit deputat după ce i-a luat locul liderului PD, Vladimir Plahotniuc, după ce a acesta a renunțat la mandatul de deputat.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Parlamentului, înainte să devină deputat, Cornel Dudnic a fost, în perioada 2001- 2010, „sportiv profesionist, maestru în sport, membru al lotului Republicii Moldova la judo, multiplu campion”. În perioada 2013-2014 a fost membru al Comitetului Executiv al UTA Gagauz Yeri și șef al Direcției dezvoltare regională și construcții UTA Gagauz Yeri. În prezent, pe lângă mandatul de deputat, Dudnic este și vicepreşedintele Federaţiei Naţionale de Judo, scrie Ziarul de Gardă.

La capitolul studii, deputatul a indicat în CV-ul său Colegiul Republican de Informatică (profilul informatică – matematică), Universitatea de Stat din Moldova (licențiat în științe economice) și Academia de Administrare Publică (masterat, profilul administrare publică).

În ultima declarație publică de avere și interese personale, deputatul originar din autonomia găgăuză indică un apartament pe care îl are în „folosință” și două automobile pe care familia sa le deține în proprietate: o Skoda fabricată și cumpărată în 2014, cu 351 de mii de lei, și un Audi din 2015 în valoare de 725 de mii de lei. Din salariul de deputat, Dudnic a încasat, în 2016, 113 401 lei, adică 9 450 de lei lunar. Deputatul a mai declarat că, împreună cu soția sa, deține cote părți la două companii: Vancortrans SRL și Davicrim SRL, mai scrie Ziarul de Gardă.

Cornel Dudnic a fost și unul dintre susținătorii referendumului declarat de autoritățile de la Chișinău ca fiind neconstituţional, din februarie 2014, atunci când locuitorii UTA Găgăuzia au votat pentru autodeterminarea regiunii în cazul în care R. Moldova și-ar pierde suveranitatea.

Amintim că bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, a convocat pe 24 februarie curent o adunare extinsă a organelor locale și regionale, în care au fost discutate subiecte ca unionismul și activitatea lui Traian Băsescu. La adunare, deputatul din partea PD, Cornel Dudnic a spus că va fi primul care va lua arma de foc și va merge să apere UTA Găgăuzia, în caz că se va realiza proiectul Unirii.

Sursa: unimedia.md

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top