MAGAZIN

Comandantul Forțelor Terestre ale SUA în Europa – „România rămâne un aliat neclintit”

Comandantul Forţelor Terestre Americane în Europa (USAREUR), generalul-locotenent Christopher Cavoli, a efectuat o vizită în România în cadrul căreia s-a întâlnit cu Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae-Ionel Ciucă.

În cadrul vizitei s-au purtat discuții despre activităţile ce urmează a se desfăşura în comun de către militari ai Forţelor Terestre Române şi militari din Forţelor Terestre Americane din Europa în anul 2018, atât în România, cât şi în centrele de instruire ale USAREUR, informează un comunicat MApN remis CaleaEuropeana.ro.

În cursul primei mele vizite în România am mulţumit generalului Nicolae Ciucă şi echipei sale pentru rolul de conducere în cadrul NATO şi am transmis angajamentul nostru faţă de continuarea strânsului parteneriat dintre țările noastre. Fiind un aliat- cheie în regiunea Mării Negre, acţiunile demonstrative ale României cu Forţele Terestre ale SUA din Europa sporesc interoperabilitatea şi sprijină direct asigurarea capacităţii de luptă. România rămâne un aliat neclintit şi o gazdă bună pentru militarii noştri. Aşteptăm cu interes să continuăm să dezvoltăm relaţia deja foarte puternică”, a declarat generalul Cavoli.

Sprijinul acordat de către USAREUR Armatei României este unul substanțial atât în teatrul de operații Afganistan, cât și în domeniul instruirii pre-dislocare, în domeniul logistic și, nu în ultimul rând, la înființarea MND SE HQ (Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est), NFIU România (Unitatea NATO de Integrare a Forțelor) și HQ BDE (Brigada Multinațională).

Programul generalului-locotenent Christopher Cavoli în România a cuprins și vizitarea bazei militare de la Mihail Kogălniceanu, în contextul în care SUA s-au arătat dispuse să continue investițiile pentru modernizarea bazei.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top