Diverse

Încă un pas făcut. Primarii din Republica Moldova vor merge în România

Asociaţia Oraşelor din România organizează în perioada 25-27 februarie 2018, la Tg. Ocna, Consiliul Director al AOR.

La şedinţa prezidată de domnul Madalin Ady Teodosescu, preşedintele AOR şi primar al oraşului Balş, participa ca invitat special dna. Natalia Elena Intotero, Ministrul Romanilor de Pretutindeni, alături de partenerii din CALM- Congresul Aleşilor Locali din Republica Moldova

Pe lângă agenda internă a asociaţiei, se demarează un amplu program de revitalizare a relaţiilor internaţionale ale organizaţiei, astfel ca la reuniune participa reprezentanţi ai CALM- Congresul Aleşilor Locali şi primari din Republica Moldova. Cu sprijinul acestora se realizează un program de bune practici în administraţia locală şi este semnat un acord de parteneriat intre AOR şi CALM.

“Relaţiile dintre România şi Republica Moldova trebuie să treacă graniţele, fizice sau virtuale, să uite de geo-politică, de interese meschine, iar Anul Centenarului Marii Unirii este un prilej potrivit şi special pentru a ne uni şi noi”, a declarat dl. Madalin Ady Teodosescu, preşedintele Asociaţiei Oraşelor din România.

“Îmi doresc să îi considerăm la fel de importanţi pe toţi romanii noştri, fie că vorbim de cei care trăiesc în comunităţile istorice, fie din diaspora. Relaţiile noastre cu Republica Moldova stau sub auspiciile bilaterale, într-un proces continuu de colaborare”, a subliniat dna. Natalia Elena Intotero, ministrul Romanilor de Pretutindeni.

Începând de miercuri, 28 februarie, şi până vineri, 2 martie, primarii din Republica Moldova vor merge în vizită la primarii din oraşele din România care s-au înscris în proiect, pentru a vedea cum funcţionează administraţia locală. Pe baza principiului reciprocităţii, acelaşi lucru se va întâmpla şi când primarii din România vor merge la partenerii din Republica Moldova. La program participa, din România, oraşele Balş, Odobeşti, Cugir, Seini, Sacueni, Tg. Ocna, Filiaşi, Tăşnad, Geoagiu Bai, Drăgăneşti Olt şi Bucecea, iar din Republica Moldova- Floreşti, Cricova, Bucovăţ, Edineţ, Făleşti, Cimislia, Costeşti, Căinări, Anenii Noi, Causeni şi Glodeni.

La reuniune se dezbat, în cadrul unor ateliere de lucru speciale, completările privind modificarea Codului Administraţiei Locale şi Codului Finanţelor Publice, cu participarea reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi a Ministerului Finanţelor Publice.

Despre Asociaţia Oraşelor din România
Asociaţia Oraşelor din România este o organizaţie non-guvernamentală, apolitică, fără scop lucrativ, reprezentând interesele celor 217 localităţăi urbane mici. Încă de la înfiinţarea sa, în urmă cu 17 ani, Asociaţia Oraşelor şi-a fixat drept scop să devină un partener de dialog activ, susţinând agenda legislativă a administraţiei publice centrale.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top