Şase tone de carne şi 1800 de ouă, în valoare de circa 470 de mii de lei, vor fi incinerate ca urmare a unui control inopinat întreprins recent de poliţie şi Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor la două întreprinderi din raionul Criuleni, specializate în procesarea cărnii şi fabricarea de mezeluri şi afumături. Produsele prezintă numeroase neregularităţi, între care lipsa actelor de provenienţă şi a certificatului veterinar. Vinovaţii riscă amenzi de până la nouă mii de lei.

Ca urmare a verificărilor în secția de producere, au fost depistate peste 6 tone de produse din carne, dintre care peste 4 tone de carne de porc și vită fără indicarea marcajului, termenului de valabilitate, 35 kg cu termen expirat și 1800 de ouă fără acte de proveniență și certificatul sanitar veterinar.

Valoarea totală a mărfii constituie aproximativ 470 000 lei.

Produsele indicate au fost confiscate și transmise la păstrare către Subdiviziunea Teritorială Siguranța Alimentelor din Criuleni, pentru primirea deciziei și efectuarea procedurilor de nimicire.

Potrivit poliției, persoanele vinovate riscă amendă de la 6 000 până la 9 000 lei.

Poliţia continuă activităţile de relevare şi documentare a unor astfel de cazuri pentru a nu pune în pericol viața și sănătatea consumatorilor.

Săptămâna trecută 1735 de kilograme de carne au fost incinerate la Drochia, ca urmare a unui control inopinat, efectuat de ANSA. Specialişti Agenţiei – din aparatul central şi subdiviziunea teritorială – au constatat că asupra lotului nu există acte de provenienţă şi de calitate. În plus, o parte din carne era cu termenul de valabilitate expirat.