Diverse

Ministrul de externe al României vorbește despre concluziile Consiliului UE pe R. Moldova

Ministrul de externe al României, Teodor Meleșcanu, punctează principalele concluzii ale documentului Consiliului Uniunii Europene care prezintă progresele şi restanţele autorităților de la Chișinău.

Teodor Meleşcanu, a pledat, luni, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, care a avut loc la Bruxelles, în favoarea menţinerii atenţiei şi sprijinului Uniunii Europene pentru parcursul european al Republicii Moldova. Au fost adoptate concluzii care reconfirmă de o manieră constructivă disponibilitatea Uniunii Europene şi a statelor membre de a rămâne implicate în transformarea europeană a ţării, dar şi aşteptările acestora de la autorităţile de la Chişinău de continuare a reformelor în perioada următoare.

În partea de recomandări Teodor Meleşcanu punctează că ”Recomandarea care s-a făcut este asigurarea libertăţii mass-mediei şi în acelaşi timp găsirea unor modalităţi de a-i responsabiliza şi de a-i face să fie conştienţi de importanţa promovării unor ştiri reale şi nu a unor ştiri fabricate. Şi, mai ales, de o creştere a rezilienţei instituţiilor statului atunci când sunt utilizate diverse canale pentru împrăştierea de ştiri de multe ori false şi pentru referirile care se fac la relaţia dintre Republica Moldova şi UE”.

Ministrul Teodor Meleşcanu a salutat progresele, reiterând sprijinul constant şi ferm al României pentru aspiraţiile europene ale Republicii Moldova.

 

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top