MAGAZIN

Șapte paramedici SMURD din Republica Moldova vor efectua un stagiu practic la Iași

Șapte paramedici din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al Ministerului de Interne din Republica Moldova vor efectua un stagiu practic de 30 de zile la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Iași.

Decizia a fost luată după ce angajații IGSU au fost pregătiți în calitate de paramedici de formatorii SMURD din Republica Moldova, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Specialiștii au fost selectați din cadrul Direcției Situații Excepționale Hâncești, iar după finalizarea cursului practic vor activa în calitate de paramedici în Secția situații excepționale Cimișlia.

Pe parcurs a 30 de zile, aceștia au fost instruiți de formatorii moldoveni, iar la finalul cursului angajații IGSU au susținut un examen de calificare.

Noii paramedici au fost evaluați de formatorii SMURD din IGSU și reprezentanții Centrului Național de Asistență Medicală de Urgență Prespitalicească. După susținerea examenului paramedicii au fost admiși pentru stagiu practic, iar pe parcursul lunii februarie – martie aceștia vor prelua experiența în acordarea ajutorului calificat de la colegii români.

Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în cadrul Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare din Republica Moldova activează peste 100 de paramedici.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top