MAGAZIN

VIDEO// R. Moldova rămâne o prioritate de prim rang a Guvernului României

La Chișinău, astăzi, a fost lansată Asociația Investitorilor din România. Asociația a fost creată la 24 ianuarie 2018 de către un grup de inițiativă, format din 14 companii din România, care își desfășoară activitatea în R. Moldova. Scopul Asociației este de a contribui la dezvoltarea afacerilor proprii și atragerea noilor investitori din R. Moldova în România, să dezvolte platforme de dialog.

Ambasadorul României în R. Moldova și Președintele Asociației, Daniel Ioniță, a menționat că formarea acestei Asociații este promisiunea făcută de a promova mediul de afaceri.
E vorba de companii care au o cifră de afaceri de 2,7 miliarde de euro și cu 21 de mii de angajați. Investițiile totale ale acestor 14 companii în R. Moldova se ridică la peste 76 de milioane de euro și au o cifră de afaceri de 186 de milioane de euro. Aceste companii asigură locuri de muncă la peste 1 300 de angajați. Lansarea acestei Asociații reprezintă un eveniment important pentru mediul de afaceri de pe ambele maluri ale Prutului. Oamenii de afaceri din România trebuie să cunoască ce oportunități le oferă R. Moldova”, a conchis Ambasadorul Ioniță.

Premierul României, Viorica Dăncilă, a menționat că România are interes clar de consolidare a investițiilor în R. Moldova.

R. Moldova rămâne o prioritate de prim rang a Guvernului României și va susține raporturile în baza procesului amplu de reforme. Beneficiile investițiilor vor fi resimțite direct și în termen scurt de cetățeni. Avem interes clar de consolidare a investițiilor în Moldova și să punem bazele unui parteneriat pe acest fapt. Îmi exprim speranța ca prezența României reprezintă un început și transmit încrederea altor investitori din România și din UE față de mediul de afaceri ale R. Moldova”, a spus Viorica Dăncilă.

La rândul său, Pavel Filip, a spus că România rămâne principalul partener comercial al R. Moldova.

Am constatat că anul trecut am avut o creștere a schimburilor comerciale. Vom depune efort pe platformele lansate dintre relațiile noastre să încercăm să înlăturăm toate constrângerile cu care se confruntă oamenii de afaceri. Lansarea acestei Asociații este o responsabilitate pentru dezvoltarea inițiativelor menite și este un instrument pentru Guvernul de la Chișinău cu care va putea înțelege pe viitor care probleme sunt atenționate de mediul de afaceri și să venim să le soluționăm”, a menționat Premierul.

4 Comments

4 Comments

 1. realist

  27 februarie 2018 at 18:01

  Cand o sa vedem sedinta comuna a guvernelor?

 2. Maxim

  27 februarie 2018 at 17:27

  Pe langa la o limba comuna, noi avem si o istorie comuna. Moldova e ca fratele mai mic pentru Romania.

 3. miroslav

  27 februarie 2018 at 17:10

  sper ca intr-o buna zi riscul militar cu Rusia o sa fie diminuat in regiune si o sa facem Unirea incetand sa existam ca o zona buffer intre Vest si Est!!!

 4. oleg

  27 februarie 2018 at 17:03

  Si asta inca odata dovesdeste ca UE are incredere in RM.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top