Actualități

Unioniștii în vizorul lui Dodon. Igor de Sadova bate cu pumnul în masă și face anunțul zilei

Președintele Igor Dodon a anunțat că o ședință a Consiliului Suprem de Securitate ar urma să se desfășoare săptămâna viitoare, iar pe agenda va fi prezentă problema organizațiilor unioniste și acțiunile pro-Unire ale autorităților publice locale, precum și ce urmează să întreprindă instituțiile de drept referitor la acest subiect.

Potrivit lui Igor Dodon, ședința CSS va avea loc la începutul săptămânii viitoare, iar discuțiile din cadrul acesteia se vor axa pe raportul Kroll – 2 și fraudele bancare, proiectul noii strategii de securitate.

De asemenea, Dodon a menționat că reprezentanții Consiliului vor vorbi și despre „acțiunile antistatale ale organizațiilor, formațiunilor, dar și ale reprezentanților autorităților publice locale, cu privire la tentativele și provocările îndreptate spre lichidarea statalității Republicii Moldova și activitățile care urmează a fi desfășurate de către organele de drept ale țării referitor la acest subiect”.

Șeful statului a subliniat că pentru a evita „tentativele de blocare a activității CSS de către unele sau alte persoane”, componența Consiliului Suprem de Securitate a fost modificată.

Amintim că Igor Dodon a declarat în repetate rânduri că dorește interzicerea organizațiilor unioniste și că nu va tolera faptul că mai multe localități au votat pentru semnarea Declarțiilor de Unire.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top