MAGAZIN

Viorica Dăncilă către Dodon: Președintele trebuie să fie al tuturor cetățenilor

Premierul român, Viorica Dăncilă, aflată ieri într-o vizită oficială la Chișinău a declarat jurnaliștilor de la TVR Moldova că a auzit despre declarațiile președintelu Igor Dodon cu referire la România.

Dăncilă a menționat că nu vrea să-i dea sfaturi, dar crede că un președinte treuie să fie al tuturor cetățenilor și a vorbit despre exeplul propriu.

“Eu am să dau exemplul personal. În momentul în care am fost învestită prim-ministru, am spus că într-o ţară, pe proiecte comune, echilibrul şi buna colaborare sunt foarte importante. De aceea am solicitat şi am o deschidere într-o cooperare foarte bună cu Parlamentul României, dar în acelaşi timp şi cu instituţia prezidenţială. Cred că acolo unde există o colaborare pe proiecte importante pentru ţară contează cel mai mult pentru cetăţeni. Nu propriile păreri cred că sunt importante, ci ceea ce pot să facă împreună instituţiile de care depinde soarta atâtor cetăţeni într-o ţară. Ştiu de declaraţiile domnului preşedinte, dar eu cred că un preşedinte trebuie să fie preşedintele tuturor cetăţenilor, şi a celor care cred în altceva, au alte aspiraţii. Preşedintele este al tuturor şi cred că aceasta ar trebui să fie abordarea. Nu vreau să dau sfaturi, dar eu cred că nu trebuie o abordare radicală nici pentru România, nici pentru cetăţenii care cred în România. În fond şi la urma urmei, cetăţenii sunt cei care judecă dacă trebuie să meargă de-o parte sau de alta, iar singurul mod de a-şi pune în aplicare dorinţa pe care o au este votul, cel mai democratic mod de a se exprima al unui cetăţean”, a declarat premierul român.

Totodată, ea a subliniat că este de părere că aspirațiile tinerilor de la Chișinău sunt legate de Uniunea Europeană și că este important ca drumul Republicii Moldova să fie unul proeuropean.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close