Diverse

DOC | 71 pentru Unire! “Am origini rusești, dar vreau Unirea”

Consiliul local din Sârma, raionul Leova, a votat astăzi Unirea cu aprobarea a 7 din 9 consilieri și a primarului Silvia Căpățână. La ședință au participat și foștii primari ai localității, profesori și sătenii care își doresc ca Prutul să nu-i mai despartă pe frați.

Chiar dacă a trăit toată viața pe malul Prutului, la Sîrma, bibliotecara Pelaghia Tomulescu, regretă că nu a avut posibilitatea să cunoască România, și că drumul către frați i-a fost îngrădit de puterea sovietică. “Când am fost la Sinaia și am auzit vorba românească, m-am gândit că acei oameni sunt de la mine din sat și m-am bucurat mult”, ne-a povestit doamna Tomulescu.

“Mama mea este de origine rusească, dar nu m-am gândit niciodată să schimonosesc graiul moldovenesc. Vreau ca toate naționalitățile din R. Moldova să meargă cu noi, pentru că le doresc să trăiască bine într-o Românie unită” a mai adăugat bibliotecara.

Primarul Silvia Tomulescu a reușit să-și înfrățească localitatea cu Codăești din județul Vaslui și are așteptări mari de la această colaborare. “Este centenarul Marii Uniri și ar fi mare păcat să rămânem despărțiți de Hitler și Stalin. Chiar dacă mulți spun că e un act simbolic, sunt sigură că Unirea se va produce” a spus primarul. Silvia Căpățână a declarat pentru 10TV că nu are frică de posibile represiuni.

 

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top

Warning: array_filter() expects parameter 2 to be a valid callback, no array or string given in /home/timpuli/public_html/10tv.md/wp-content/plugins/simple-lightbox/controller.php on line 1644