MAGAZIN

Salvatorii au tractat 19 automobile blocate pe traseele înzăpezite

Pe parcursul zilei de miercuri şi în noaptea spre joi, salvatorii au tractat 19 automobile blocate pe traseele înzăpezite din ţară. Din cauza vântului puternic, pe unele sectoare de drum au fost formate suluri de zăpadă.

Șeful serviciului operativ al Administrației de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpățână, a declarat pentru IPN că în această dimineață, 1 martie, toate drumurile din gestiune sunt practicabile, fiind accesibile pentru toate tipurile de transport. Sectoarele periculoase sunt monitorizate și, la necesitate, se intervine. Potrivit sursei citate, dacă automobilul este dotat corespunzător, probleme în circulație nu sunt.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență menționează că intervenția pompierilor a fost necesară în UTA Găgăuzia, în apropiere de postul vamal Vulcănești – Vinogradovca, unde 12 autoturisme și două autocamioane au trebuit să fie tractate. S-a intervenit și pe drumuri din Comrat, Cimișlia și Fălești.

Poliția de Frontieră menționează că rămân nefuncționale punctele de trecere de tip debarcader Soroca-Țekinovka și Cosăuți-Iampoli. Motivul este formarea podurilor de gheață pe râul Nistru. Călătorilor li se recomandă să aleagă pentru traversarea frontierei alte puncte de trecere din vecinătate, cum ar fi: PTF Otaci-Moghileov-Podolsk.

Meteorologii au emis avertizare cod galben de vânt puternic până pe 1 martie, ora 18.00. Sunt prevăzute intensificări ale vântului nord-vestic, în rafale de până la 15-20 de metri pe secundă. Totodată, până pe 2 martie, ora 18.00, este în vigoare codul galben de frig. Pentru următoarele zile sunt prognozate temperaturi cuprinse între -7 și -13 grade Celsius pe parcursul zilei și -15 și -20 noaptea. Începând cu zilele de weekend vremea se încălzește ușor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top