Actualități

DRI va promova diversitatea culturală a României cu prilejul Centenarului Marii Uniri

Departamentul pentru Relaţii Interetnice (DRI) al Guvernului României a lansat, sub genericul M 2018, o campanie de popularizare a diversităţii culturale a ţării cu prilejul Centenarului Marii Uniri.

Potrivit unui comunicat remis luni Agenţiei ungare de Presă MTI, DRI va prezenta pe platforma sa online curiozităţile colectate de la cele 20 de organizaţii ale minorităţilor naţionale care trăiesc în România, în dorinţa de a face cunoscut opiniei publice cu ce anume a contribuit fiecare minoritate naţională la îmbăgăţirea multiculturalismului României, în ultimii 100 de ani.

Pe parcursul campaniei vor fi prezentate câte cinci personalităţi ale fiecărei comunităţi minoritare care au contribuit major prin activitatea lor la dezvoltarea României.

Am colectat chiar şi câteva expresii care au fost preluate în limba română din limbile minorităţilor, ceea ce reprezintă o dovadă vie a schimbului cultural între minoritate şi majoritate. Pe parcursul campaniei vom cunoaşte personalităţi contemporane care merită titlul de „ambasador al diversităţii”, deoarece în ultimii 20 de ani au făcut mult pentru realizarea unui dialog intercultural şi pentru popularizarea culturii şi a diversităţii etnice“, se arată în comunicatul DRI.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top