MAGAZIN

În R. Moldova sunt mult mai multe telefoane decât OAMENI. Cum se explică acest lucru

Numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a crescut cu 0,7% anul trecut, în comparație cu 2016, și a totalizat 4,5 milioane. Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), creșterea ușoară a numărului total de utilizatori de servicii de telefonie mobilă a fost determinată de sporirea numărului de abonați ai companiilor Orange Moldova și Moldtelecom – Unite, transmite IPN.

Baza de abonați ai Orange Moldova s-a majorat cu 1,2%, iar cea ai Moldtelecom – Unite a crescut cu 7%. Baza de abonați ai operatorului Moldcell s-a micșorat cu 1,7% și a totalizat 1 milion 485,8 mii. Volumul traficului de voce în rețelele Orange Moldova a crescut cu 89,4 milioane de minute, traficul Moldtelecom – Unite a crescut cu 17,5 milioane de minute, iar traficul de voce în rețeaua companiei Moldcell a scăzut cu 102,6 milioane de minute.

Potrivit ANRCETI, volumul total al vânzărilor de servicii de telefonie mobilă a scăzut cu 3% anul trecut față de 2016. Diminuarea vânzărilor pe această piață a fost determinată de micșorarea vânzărilor realizate de companiile Orange Moldova și Moldcell. Volumul vânzărilor realizate de cele două companii s-a redus cu 4,3% și respectiv 2,14%. Totodată, vânzările efectuate de Moldtelecom-Unite au crescut 9,6% sau cu 14 milioane de lei.

În comparație cu anul 2016, poziţiile celor trei furnizori pe piața serviciilor de telefonie mobilă, în funcţie de cifra de afaceri au suferit schimbări ușoare. Astfel, la finele anului 2017, cota de piaţă a companiei Orange Moldova s-a micșorat cu 0,83 puncte procentuale, alcătuind 64,7%, iar cota de piață a Moldtelecom și Moldcell a crescut cu 0,55 puncte procentuale și respectiv cu 0,28 puncte procentuale constituind  4,8% și, respectiv, 30,5%.

Conform rezultatelor ultimului Recensământ desfășurat în anul 2014, populația Republicii Moldova constituie 2 milioane 998 de mii de oameni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top