Diverse

România vine din nou în ajutor, în pofida tuturor conflictelor. Vezi cum va susține R. Moldova

Municipiul Bucureşti şi Chişinău vor depăşi perioada podurilor de flori şi vor trece la alte proiecte menite să consolideze cooperarea între cele două capitale românești. Declaraţii în acest sens au fost făcute de primarul general al Bucureştiului Gabirle Firea după întâlnirea cu primarul interimar al Chişinăului, Silvia Radu.

„Am venit aici ca o soră şi toţi am venit ca fraţii, iar fraţii trebuie nu doar sa se iubească dar să se şi sprijine. Mă bucur să mă aflu aici la Chişinău în această lună simbolică pentru neamul românesc. Vrem să colaborăm în ceea ce priveşte delegarea unor servicii publice astfel ca banii publici să fie cheltuit cu inteligenţă. Avem o experienţă în ceea ce priveşte scăderea cheltuielilor şi sporirea calităţii serviciile publice. Claborare în domeniul infrastructurii şi a siguranţei în transport. Vrem să depăşim etapa podurilor de flori. Vom acorda 500 de locuri în taberele din România pentru copiii din Chişinău şi tot atâtea locuri în Universităţile din Bucureşti pentru studenţi. De asemenea am decis să facem o donaţie de 20 de mii de cărţi din partea Bibliotecii municipale Metropolitane”, a menţionat Gabirela Firea.

Primarul Chişinăului Silvia Radu a menţionat că protocolul semnat la Bucureşti a fost un pas înainte în ceea ce priveşte cooperarea între cele două capitale româneşti.

„Au mai apărut şi alte proiecte interesante care pot fi puse în aplicare la Chişinău. Am discutat despre cadrul legal existent în Bucureşti care poate fi aplicat la Chişinău. Am făcut un pas înainte în ceea ce ţine cele două municipalităţi. Este un protocol care conţine mai multe activităţi ce urmează să fie implementate”, a spus Silvia Radu.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top