Actualități

ȘOC! IRINA VLAH este invitată în România. Vezi de către cine

În timp ce aprigii separatiști găgăuzi se joacă de-a declarațiile și din cei care luptau pentru destrămarea Republicii Moldova s-au transformat peste noapte în apărătorii seculari ai statalității moldovenești, România vine cu dragoste necondiționată și adevăr pur.

Deputatul român Petru Movilă este unul dintre cetățenii români care merge peste Prut, ca acasă. Prezent în cadrul emisiunii „Ora Bucureștiului ” de la postul de televiziune 10TV, acesta a ținut să asigure că România are cea mai prielnică legislație privind protecția minorităților naționale și a punctat: „Oamenii ăia nu au nimic de pierdut dacă vin în România (…) ei ar trebui să se uite foarte clar că în România este comunitate turco-tătară, de sute de ani care are biserică, care și-au păstrat moschei, școli în limba lor, sunt integrați, sunt familii mixte. (…) Dacă ei nu cunosc, nu pot decât să facă gălăgie. Eu îi invit oficial pe reprezentanții comunității găgăuze să vină la Iași, chiar vă rog să transmiteți oficial că îi invit să vadă ce se întâmplă real, le pun la dispoziție mașina, le plătesc drumul, să vină să vadă și după să vorbească, este o invitație publică. Le voi face și o invitație publică cu semnătură, abia după aia să se exprime, în cunoștință de cauză”.

Astfel, România demonstrează încă o dată că intențiile sale sunt mai mult decât pașnice și procesul de reunire este spre binele tuturor cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de etnia acestora.

 

1 Comment

1 Comment

  1. laur

    7 martie 2018 at 15:40

    Rusia face exercitii militare in transnistria si provoaca gagauzii si alti pro rusi la razboi civil si xenofobie fata de moldoveni, dar DODON rusul si partidul socialistilor rusesc nu se cearta cu Rusia.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top