MAGAZIN

Satul arde, iar baba se piaptănă// Dodon răspunde la declarațiile lui Plahotniuc

După ce liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a anunțat câteva pretenții la adresa președintelui Dodon, care „aruncă în presă detalii privind agenda ședinței acestui Consiliu și uită să o comunice participanților CSS”, Igor Dodon a decis să pună punctele pe „i” și să explice cum se stabilește și se coordonează agenda Consiliului Suprem de Securitate, făcând referire la nemulțumirea președintelui PD. 

„Vreau să mă opresc la declarațiile unor șefi de partide care au fost ieri anunțate, că agenda se coordonează sau nu se coordonează. Agenda Consiliului Suprem de Securitate se aprobă de către CSS pentru următorul an de zile. Astăzi a fost aprobată. Aceasta nu se face la propunerea președintelui, ci la propunerea instituțiilor de stat. Toate instituțiile care nu au fost azi prezente, au dat propunere în agendă. Suplimentar fiecare membru al CSS  poate să propună subiecte la ședință și majoritatea sau sunt de acord sau nu sunt de acord, prin urmare, acest subiect sau se introduce, sau nu. Tot timpul președintele CSS a propus agenda pe parcursul ultimilor 26 de ani de independență”, a menționat Dodon.

Președintele a declarat că ar trebui de întrebat pe cei care nu au venit la ședință din ce motiv unora nu le convine această agendă.

De menționat că la ședință a lipsit premierul Pavel Filip, președintele Parlamentului, Andrian Candu și ministrul Apărării, Eugen Sturza, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, reprezentant al SIS-ului și Igor Boțan.

10TV amintește că ieri, președintele Partidului PD Vlad Plahotniuc a anunțat că membrii din Guvern și Parlament nu vor participa la ședința de mâine. Totodată, acesta a subliniat că „Dodon aruncă în presă detalii privind agenda ședinței acestui Consiliu și uită să o comunice participanților CSS”.

Sursa: realitatea.md

1 Comment

1 Comment

  1. mihail.

    7 martie 2018 at 15:14

    Au prevenit din start ca nu vor fi prezenti si ca au alte probleme in deplasare de rezolvat. Ce l-a deranjat pe Dodon cel mai mult?

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top