MAGAZIN

AMENINȚATĂ CU MOARTEA// Un primar din RM, în pericol: „Un glonte în cap și aruncată în fântână”

Primărița din satul Dereneu, raionul Călărași a fost amenințată cu moartea. Cel puțin așa reiese din spusele unui mesaj postat de responsabilii de la Primăria Dereneu pe o rețea de socializare.

Elena Oaserele a primit un bilet de la un sătean înciudat cu un mesaj de amenințare.

„Primărița gândeşte-te cum te comporți tu cu lumea din sat și ce te va aștepta. Un glonte în cap și în fântână din poartă vei fi aruncată. Da să știi că nu scapi de asta”

Incidentul s-ar fi iscat după ce mai mulți preoți și săteni au dat năvală în curtea bisericii din localitate, furioși că lăcașul nu mai aparține Mitropoliei Moldovei, ci Mitropoliei Basarabiei.

Preotul satului, Florin Marin oficiază slujbe la biserica din Dereneu de 27 de ani. Spune că a decis să se mute la mitropolia Basarabiei, pentru că cea a Moldovei îl jupuia de bani. Acum însă se plânge că primește amenințări.

„Foarte multe amenințări și telefonice, și verbale. Ca voi fi omorât, voi fi dat în Prut. Până acum nu am avut nici o problemă, a fost cel mai bun preot, cel mai corect. Cum am aderat la Mitropolia Mamă, haideți să-l fugărim. Mi-am găsit pacea, nu ne mai impune să le dăm sume de bani în fiecare lună. Dacă pui plicul cu bani și-l dai în fiecare lună protopopului să-l ofere episcopului atunci ești cel mai bun preot în fața lor.”

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top