Actualități

”Să vorbim măcar pe Twitter”, – diplomații ruși cerșesc întâlniri omologilor americani

Ambasada Rusiei din SUA a propus Departamentului de Stat american să utilizeze Twitter-ul pentru a organiza întâlnirile între secretarul de stat Rex Tillerson și ministrul de externe rus Serghei Lavrov. Propunerea a fost facuta chiar pe reteaua de socialiare de catre secretarul de presă al ambasadei ruse, Nikolai Lahonin.

Comentariul a fost adresat purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert.

Lahonin a propus să se facă schimb de invitații oficiale prin intermediul mesajelor private de pe Twitter, cu condiția ca Nauert să se ”aboneze” la contul Ambasadei Federației Ruse.

Totul pleaca de la un nou incident diplomatic, în care partea rusa a anunțat iminenta intalnire a lui Lavrov cu Tillerson în Etiopia, iar cea americana a dezmintit anuntul. Cei doi diplomati asa si nu s-au mai intalnit, desi au fost cazati în același hotel din Addis Abeba.

Despre faptul că Rusia a propus SUA organizarea unor discuții în Etiopia, a declarat adjunctul lui Lavrov, Serghei Riabkov, la 5 martie. A doua zi, Heather Nauert a comunicat că nu a sosit o astfel de propunere la Departamentul de Stat. După aceea, Ministerul rus de Externe a acuzat partea americană că „distorsionează realitatea”.

paginaderusia.ro

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top