Actualități

Încă un pas spre facilitarea construcţiei gazoductului Ungheni-Chişinău

În scopul facilitării construcţiei gazoductului Ungheni-Chişinău, Executivul a aprobat astăzi modificarea şi completarea Legii privind declararea utilităţii publice pentru lucrările de interes naţional de construcţie a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Ungheni-Chişinău. Mai exact, documentul detaliază procedura de plată a despăgubirii persoanelor care deţin bunuri imobile pe direcţia construcţiei gazoductului.

Chiril Gaburici, ministru al Economiei şi Infrastructurii, a menţionat că prin modificările şi completările propuse la proiectul de lege se instituie o procedură specială de expropriere detaliată pentru a elimina orice risc sau impediment în procesul de implementare a proiectului, fără a afecta desfăşurarea construcţiei gazoductului Ungheni-Chişinău.

De asemenea, este detaliată procedura de plată a despăgubirii proprietarilor bunurilor imobile (terenurilor) şi a titularilor de drepturi asupra bunurilor imobile (terenurilor). „Acest proiect de lege nu afectează dreptul la despăgubire a proprietarilor bunurilor imobile, afectaţi de construcţia conductei. Guvernul îşi asumă responsabilitatea deplină pentru despăgubirea daunelor aduse terenurilor, plantaţiilor, construcţiilor, recoltei nestrânse, precum şi pentru alte daune imputabile”, a reiterat ministrul Chiril Gaburici.

Proiectul de lege este elaborat în contextul acţiunilor întreprinse de Ministerul Economiei şi Infrastructurii în scopul facilitării construcţiei conductei de transport gaze naturale pe direcţia Ungheni-Chişinău, şi are ca scop principal consolidarea securităţii energetice a ţării prin diversificarea surselor de furnizare a gazelor naturale, obiectiv de importanţă strategică. Documentul urmează să fie propus Parlamentului pentru examinare şi aprobare.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close