MAGAZIN

MESAJ EMOȚIONANT DIN BISTRIȚA! Vezi ce mesaj a transmis un antreprenor UNIONIȘTILOR

Într-un comentariu lăsat pe pagina lui Emil Radu Moldovan, președintele Consiliul Județean Bistrița, un participant la evenimentele de duminică din Măgura Ilvei a rămas impresionat de cele petrecute. Augustin Dănilă, antreprenor, a scris într-un comentariu:
“Am fost la Măgura Ilvei la evenimentele dedicate Centenarului. Eveniment la care au fost prezenți mai mulți demnitari, autoritățile din Bistrița Năsăud, preoți, profesori universitari, dar și tinerii care muncesc pentru #Unire. Însă invitații de onoare și de seamă ai evenimentului au fost primarii și consilierii locali semnatari ai actelor de reUnire cu țara, din cele peste o sută(deocamdată) de localități din Republica Moldova. Sunt foarte bucuros și onorat că i-am cunoscut pe eroii zilelor noastre. Oameni cu adevărat deosebiți, ce impresionează prin esența naturii lor, oameni simpli dar iubitori de adevăr și demni de funcțiile pentru care au fost aleși. Toată suflarea românească prezentă le-a mulțumit și i-a felicitat pe cei care au ales să fie artizanii reUnirii celor două state românești. Chiar și ÎPS Andrei, mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului a dorit să le adreseze cuvinte de laudă și recunoștință. Dragi primari, vice primari și consilieri, gestul vostru este unul demn ce va fi amintit în paginile cărții de istorie românească, gest ce nu rămâne fără ecou, și fără efecte. Îndemn pentru ceilalți aleși locali din localitățile care nu au adoptat încă actul de reUnire: nu ezitați să scrieți istorie, iar istoria nu vă va uita. Voi salvați demnitatea moldovenilor, și viitorul. Continuați să-i amintiți nepreședintelui mancurt, ce își amenință proprii cetățeni cu războiul civil, că Moldova nu este o gubernie rusească pe care el a fost instalat ca și guvernator de către ocupant. Nu, niciodată! Clovnul cel fără de țară, cocoțat în funcția de preşedinte, amenință pentru că simte cum îi fuge pământul de sub picioare, pentru că ştie şi el că reUnirea este mai aproape şi mai posibilă ca niciodată. Curaj, domnilor, de voi depinde viitorul şi bunăstarea moldovenilor basarabeni! Cât despre bistro-năsudeni și meleagurile Vălii Ilvelor, pot să am doar cuvinte de laudă și admirație. Comuna în care am fost cazați este un important centru etnografic, de altfel această este renumită pentru decoraţiile sale în lemn şi pentru portul popular. Oamenii sunt cu adevărat calzi și primitori. De la opinca până la Vlădica, niste oameni faini de tot. Tinerii respectuoși, foarte veseli și prietenoși, cu valori sănătoase. Mândri nevoie mare, și cu conștiință. Aproape te fac să crezi că viitorul sună bine… M-a surprins plăcut și armonia care exista între aleșii locali și săteni. Primarul, un tânăr tare bravo de altfel, era cu adevărat respectat și iubit de către cei care l-au ales. și nu pe motiv de pomeni, dar aici ar trebui să încep altă poveste… Una peste alta, m-am simțit foarte bine în Țara Năsăudului iar experiența pe care am avut-o alături de oamenii deosebiți cu care am fost și alături de cei pe care i-am întâlnit, m-a energizat grozav. Opinii care doar le retransmit pentru Istorie din Basarabia.”

 

Amintim că, în acest weekend, primarii Unioniști din Republica Moldova și România au constituit Liga Aleșilor Locali din cele două state. Peste 200 de reprezentanți ai administrației locale din Republica Moldova și România s-au întâlnit sâmbătă la Iași pentru a solicita Parlamentelor de la București și Chișinău să emită o declarație comună “privind reîntregirea națională prin Unirea celor două state. Rezoluția de la Iași a fost semnată de către toți oficialii prezenți la evenimentul istoric.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top