MAGAZIN

Ultima oră! CEC-ul a refuzat pentru a doua oară să înregistreze grupul de inițiativă anti-mixt

La două luni după ce Comisia Electorală Centrală a respins cererea grupului de inițiativă pentru organizarea unui referendum împotriva votului mixt, astăzi CEC a respins din nou cererea de înregistrare a grupului de inițiativă. Șase membri au votat împotriva înregistrării grupului. 

Comisia Electorală Centrală a examinat astăzi cererea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru desfășurarea referendumului republican legislativ pentru anularea sistemului electoral mixt.

Printre motivele de respingere au fost invocate mai multe încălcări în cererea grupului de inițiativă, dar și “reglementările internaționale da nu amenda sau modifica sistemul electoral cu cel puțin un an până la alegerile parlamentare”.

Precizăm că mai multe organizații ale societății civile, propun inițierea și desfășurarea la nivel național, până la alegerile parlamentare din 2018, a unui referendum pentru anularea legii prin care s-au făcut modificări la Codul Electoral și s-a interpus sistemul mixt de vot.

 

Sursa: unimedia.md

2 Comments

2 Comments

  1. Inga

    12 martie 2018 at 18:25

    Daca s-a indeplini mofturile la fiecare grup format din 5-7 persoane, atunci toti banii din buget ar merge catre referendumuri si alegeri.

  2. miroslav

    12 martie 2018 at 18:15

    sa-si achite singuri referendumul dar nu sa-si faca campanie electorala tot pe banii cetatenilor!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top