MAGAZIN

Acuzații dure pentru Frattini, reprezentantul OSCE pentru reglementarea transnistreană

Plahotniuc critică dur declarațiile lui Franco Frattni făcute în presa de la Moscova despre retragerea truperlor Federației Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

În cadrul brifingului săptămânal al PDM, Plahotniuc a anunțat că declarațiile făcute de Frattini la Moscova au fost discutate de către democrați și aceștia s-au arătat nemulțumiți de cele spuse de noul reprezentant special al președinției OSCE pentru reglementarea diferendumului transnistrean.

Președintele PDM a etichetat aceste declarații ca fiind ”conjuncturiste” și ”subversive”, menite să aducă doar un succes formal în reglementarea conflictului din regiunea de est a Republicii Moldova.

„Îi aducem la cunoștință domnului Frattini, precum și tuturor celor interesați de acest subiect, că, pentru Republica Moldova, retragerea trupelor ruse de pe teritoriul nostru este și va rămâne o prioritate, pe care sperăm să o sprijine în continuare comunitatea internațională, inclusiv Federația Rusă” a declarat Plahotniuc.

Totodată, democratul a menționat că declarațiile lui Frattini cum că „solicitarea retragerii trupelor ruse de pe teritoriul R.Moldova e desprinsă de realitate”, pot avea un efect dăunător pentru rezolvarea diferendului transnistrean.

„Asemenea declarații nechibzuite pot bloca și deturna definitiv progresele noastre în negocierile curente, când noi, cu forțele proprii, am avansat foarte mult în dialogul dintre Chișinău și Tiraspol, dialog, în care am găsit compromis pe mai multe subiecte concrete și am semnat acordurile respective (evitând, totodată suveranizarea Transnistriei).”, a spus Plahotniuc.

 

 

 

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top