MAGAZIN

MOBILIZARE GENERALĂ! Toți sunt așteptați la Marea Adunare Centenară din 25 martie

Liderii unioniști din cadrul Alianței pentru Centenar au transmis azi o invitație pentru toți românii de pretutindeni să vină la Chișinău pentru a cere autorităților de pe ambele maluri ale Prutului reîntregirea neamului românesc.

Cea mai mare manifestație unionistă de la independența Republicii Moldova va avea loc duminică, 25 martie 2018, la ora 12.00, în Piața Marii Adunări Naționale.

Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei anunță că, românii din toate colțurile lumii și-au anunțat prezența la Marea Adunare Centenară. Pentru o mai bună organizare vor fi patru puncte de întâlnire a unioniștilor (scuarul Universității Pedagogice Ion Creangă, scuarul liceului Gheorghe Asachi, scuarul Circului din Chișinău, scuarul Academiei de Științe a Moldovei), iar la ora 12.00 toți se vor reuni în Piața Marii Adunări Naționale.

Președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco a declarat că: „Pe data de 25 martie, la Chișinău se va scrie istorie. Cum am putea noi, cei din societatea civilă, să ignorăm dorința oamenilor de a se reuni cu Patria-Mamă? Cu siguranță, pe data de 25 martie va avea loc cea mai mare manifestație unionistă din istoria Republicii Moldova”.

„E important să ne facem văzuți, auziți și înțeleși! A venit rândul nostru să facem dreptate și să înfăptuim Unirea! Pregătim o Declarație a Marii Adunări Centenare, care va fi dată citire pe 25 martie în fața a sute de mii de oameni” a declarat declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”.

Marea Adunare Centenară va fi monitorizată de către ambasadele țărilor Uniunii Europene de la Chișinău și București și de observatori internaționali. Acest anunț a fost făcut de George Simion, președintele Platformei Civice Acțiunea 2012 din România: ”Vor participa observatori internaționali, care vor monitoriza manifestația. Totodată, am trimis invitație ambasadelor de la Chișinău și București pentru a asista la întrunire”.

George Simion a ținut să liniștrească spiritele antiunioniste care transmit mesaje precum că ”vor veni românii să facă manifestație la Chișinău”. Acesta a declarat că românii din România vin doar pentru a fi solidari cu tot ce se organizează în Republica Moldova, majoritatea covârșitoare a participanților așteptați la Marea Adunare Centenară fiind cetățeni moldoveni din Republica Moldova sau din diaspora moldovenească.

Cu un îndemn de a participa la Marea Adunare Centenară au venit și doi reprezentați ai autorităților publice locale.

Primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu a venit cu un îndemn: „Foarte multe localități au realizat că Unirea este unica soluție și semnează Declarații de Unire. Consider că fiecare zi de întârziere a Unirii este o lovitură dată cetățeanului Republicii Moldova, care este în așteptarea unui trai mai bun. Trebuie să ne mobilizăm și să demonstrăm lumii întregi că vrem Unire”.

Tot cu un apel s-a alăturat și Petru Funze, primarul satului Puhoi, raionul Ialoveni: „Îi îndemn pe toți primarii să se mobilizeze și să cheme locuitorii să vină la cea mai mare manifestație unionistă! Toți cei care simt românește au obligația morală să dea dovadă că suntem uniți și puternici”.

Marea Adunare Centenară este organizată de Alianța pentru Centenar, structură care înglobează asociațiile unioniste de pe cele două maluri ale Prutului și din afara granițelor țării.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close