Actualități

Reîntregirea în timp real! Comuna Dumitra, Bistrița-Năsăud a semnat Declarația de UNIRE

Consiliul local Dumitra, județul Bistrița-Năsăud a votat astăzi Declarația de Unire. Actul istoric cu numărul 111 a fost semnat de către primarul localității Dumitra, Gheorghe Balajan, viceprimarul Ani Leon, secretarul consiliului local, Maria-Veturia Bodiu-Mureșan și de către 14 consilieri locali.

Prin actul votat astăzi, consiliul local Dumitra, solicită Președintelui României, Președintelui Senatului, Președintelui Camerei Deputaților și Guvernului României să facă tot ce stă în putere pentru REÎNTREGIREA ȚĂRII în Anul Centenar.

Poporul român nu poate sărbători CENTENARUL UNIRII 2018 fără o parte din teritoriile românești care au făcut obiectul marii sărbători de la Alba Iulia în 1918. O adevărată sărbătoare a poporului român poate avea loc în aceleași condiții din 1918. Prin prezenta declarație ne asociem demersurilor primarilor din Republica Moldova de a lupta împreună pentru recunoașterea valabilității ACTULUI UNIRII. Ne exprimăm dorința de a sărbători împreună Centenarul Marii Uniri 1918-2018, fără ca pământul românesc să aibă granițe la Prut’‘, se arată în textul Declarației de Unire.

Din 23 ianuarie, 111 localități din Republica Moldova și România au semnat Declarația de Unire.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top