MAGAZIN

RUȘINE AUTORITĂȚI// BANII SAU VIITORUL? Strigătul disperat de AJUTOR al unui sportiv de performanță

Arcașul Dan Olaru, care a reprezentat Republica Moldova la Jocurile Olimpice de vară din 2012, este foarte îngrijorat de viitorul sportului Tir cu Arcul din Republica Moldova. Un strigăt de disperare este în mesajul publicat pe pagina sa de facebook, unde sportivul spune că sportul Tir cu Arcul este distrus de Clubul Sportiv Central Dinamo și cere ajutor de la jurnaliști, societate civilă și persoane care pot lua decizii.

Dan Olaru a publicat imagini de pe terenul unde se antrenau sportivii în care se văd mașini și lucrători care taie copacii.

 

Sportivul spune că unicul teren de sport unde se antrenau sportivii din Chișinău a fost vândut, iar sportivii n-au unde se antrena pentru Jocurile Olimpice Europene și Jocurile Olimpice de tineret.

”Unicul teren pentru Tir cu arcul a fost vândut, fără a oferi sportivilor o alternativă de spațiu pentru antrenament. Peste o lună trebuie să ieșim pe teren pentru a începe pregătirile pentru califcările la Jocurile Olimpice Europene și pentru Jocurile Olimpice de tineret. NOI NU AVEM UNDE NE ANTRENA!”, scrie Dan Olaru.  

Totodată, sportivul scrie că ”interesele meschine și dubioase” și ”schemele de corupție” distrug tot ce a fost edificat timp de decenii în acest sport.

”Este un strigăt de disperare din partea tuturor care au dezvoltat și au investit în acest sport de-a lungul anilor. Pentru interese meschine și dubioase, prin scheme corupte, se distruge fără ezitare tot ce a fost edificat decenii. AȘA SUSȚINE (MAI CURÎND DISTRUGE) REPUBLICA MOLDOVA SPORTUL DE PERFORMANȚĂ! spune arcașul moldovean.

Dan Olaru, alături de Alexandra Mîrca, o tânără arcașă care a reprezentat Republica Moldova la Jocurile Olimpice din 2016, așteaptă azi, de la ora 11.00, toți reprezentanții presei pe poligonul Dinamo, unde va aduce mai multe detalii și va răspunde la întrebări.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top