Diverse

Socialiștii antagonizează societatea. Vor o contramanifestație pentru Marea Adunare Centenară

Reprezentanții Alianței pentru Centenar anunță că socialiștii și cercuri apropiate acestora depun eforturi pentru a primi permisiunea de a organiza o contramanifestație pe 25 martie, atunci când este anunțată Marea Adunare Centenară.

Deputatul socialist Vasile Bolea, aflat la o ședință la Primăria Chișinău, a anunțat că socialiaștii vor să organizeze un eveniment pe data de 25 martie, la monumentul Ștefan cel Mare. Cererea prealabilă pentru acest eveniment are indicată datele dintre 3 și 31 martie.

Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale, a spus că deputatul socialist n-a putut spune care este tema evenimentului și nici ce ar urma să facă socialiștii la monumentul Ștefan cel Mare. ”Ei vor să antagonizeze, pentru că contramanifestând ei cred că pot să acumuleze capital electoral, iar anul 2018 este an electoral. Astea sunt tertipuri ieftine din partea guvernării și din partea lui Igor Dodon, care sperăm că nu va apela la acest șiretlic și ne va lăsa să organizăm această mare manifestație pașnică”, a mai adăugat Leașcenco.

Liderii asociațiilor unioniste spun că o cerere pentru organizarea evenimentului din 25 martie a fost depusă de organizațiile unioniste acum 2 ani, în 2016. Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, a anunțat că în cadrul ședinței de la Primărie, ”socialiștii, în maniera lor obișnuită, au încercat să zădărnicească manifestația”.

Vlad Bilețchi spune că socialiștii ar avea o pârghie legală pentru a împiedica manifestația de celebrare a 100 de ani de la Declarația de Unire a Basarabiei cu România. Aceasta este la îndemâna președinției, care poate decreta că vor să facă o activitate sub patronajul Președintelui Republicii Moldova. Totodată, Bilețchi a menționat că ”orice încercare de a suprapune un eveniment cu cel pe care-l organizăm este o încălcare gravă a legii”.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top