Diverse

Posturile vamale ”Cosăuți” și ”Soroca” închise din cauza apelor mari ale Nistrului

Serviciul Vamal anunță sistarea temporară a activității posturilor vamale de tip debarcader „Cosăuți” și „Soroca”, în condițiile creșterii nivelului de apă în râul Nistru, transmite IPN.

Persoanelor care și-au planificat traversarea frontierei prin aceste două posturi li se recomandă să opteze pentru postul vamal rutier „Otaci”, aflat mai la Nord în vecinătate.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează că, din 13 martie, debitul deversării apei din lacul de acumulare Dnestrovsc a fost majorat până la 450 m3/s, iar ca rezultat a crescut nivelul apei în râul Nistru pe sectorul de la satul Naslavcea, Ocnița, până la satul Hrușca, Tiraspol, cu 0,6 – 1,4 metri. În urma majorării debitului deversării apei din lacul de acumulare Dubăsari până la 250 m3/s, a crescut nivelul apei și pe sectorul de la orașul Dubăsari până la orașul Grigoriopol, cu  0,3 metri.

În râul Prut, pe sectorul de la satul Criva, Briceni, până în comuna Costești, Râșcani, nivelul apei a crescut cu 0,2 – 0,5 metri, iar pe sectorul de la Costești până în satul Brănești, Râșcani – cu  0,2 metri.

2 Comments

2 Comments

  1. Victor

    15 martie 2018 at 11:10

    Cred ca celor de la FMI nu le va parea rau ca au acordat asistenta financiara Moldovei. In ultimul tim s-au facut progrese si Moldova a reusit sa iasa din faza acuta a crizei in care se gasea.

  2. Spencer

    15 martie 2018 at 11:47

    Nu mă aștept la altceva decât la noi aprecieri din partea FMI-ului, noi susțineri și desigur noi investiții, guvernul actual demonstrându-și nu odată fezabilitatea sa.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top