MAGAZIN

“Vrabia mălai visează”// S-a început campania electorală, iar comuniștii promit marea și sarea elevilor

Vor să scape absolvenții liceelor de stres. Comuniștii propun interzicerea în centrele de BAC a aparatelor de bruiere/depistare a legăturii telefonice, camerelor video, precum și a detectoarelor de metal. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat de fracțiunea PCRM în Parlament.

Potrivit autorilor proiectului, justificarea Ministerului Educației precum că instalarea camerelor video, utilizarea detectoarelor de metale și a altor aparataje tehnice este unica metodă eficientă împotriva copiatului „este una superficială și neîntemeiată”.

Iar, din momentul intrării în vigoare a acestor prevederi centrele de bacalureat „se transformă în purgatoriu, în loc să fie locuri de creație, elevii sunt puși în condiții de stres psihologic enorm, mai mult, sunt umiliți prin percheziții și interdicții exagerate”.

Deputații PCRM consideră că ar fi indicat ca, înainte de examen, „candidații semnalează o declarație de proprie răspundere prin care se obligă să nu dețină asupra lor materiale interzise ce i-ar favoriza în rezolvarea subiectelor. Totodată, această declarație de proprie răspundere prevede clar că nerespectarea acestor dispoziției are drept consecință eliminarea din examen a candidatului”. Iar, pentru a controla executarea acestor prevederi, asumate conștient de către fiecare elev în săli se află asistenții.

Autorii inițiativei afirmă că „utilizarea unor camere de supraveghere și detectoarelor de metale nu este altceva decât o afișare din start a atitudinii de neîncredere din partea Ministerului față de elevi și încălcare a demnității tinerilor”.

Astfel, PCRM cere susținerea deputaților pentru acest proiect, care prevede modificarea și completarea articolului 31 aliniatul 8 din Codul Educației, astfel încât sesiunea de bacalaureat să fie desfășurată fără utilizarea acestor aparataje tehnice.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close