MAGAZIN

Dodon cu gândul la scenarii de groază pentru zilele de 25-27 martie

Președintele Igor Dodon continuă tirada nemulțumirilor față de unioniști. Într-o postare pe pagina sa de facebook acesta vorbește despre un efect invers al mișcării unioniste.

Mișcarea unionistă poate avea și deja are un efect invers – de mobilizare a cetățenilor în apărarea statalității moldovenești. Patria e prețuită mai ales atunci cînd este amenințată din exterior, de forțe care doresc distrugerea și dispariția noastră.” scrie Igor Dodon.

Totodată, președintele spune că zilnic primește mesaje din teritoriu, ”în care oamenii se arată indignați și revoltați de acțiunile antistatale ale unioniștilor susținuți din exterior”.

Dodon n-a uitat să amintească și despre zilele de 25-27 martie, și spune că este pregătit să intervină: ”declar că voi răspunde pozitiv miilor de solicitări de mobilizare a cetatenilor și daca situatia va iesi de sub control pe 25-27 martie, eu, ca șef de stat, voi forma un Front National, pentru a oferi o platformă de rezistență tuturor cetățenilor Republicii Moldova care sunt împotriva unirii și care vor sa păstreze statalitatea și identitatea moldovenească.”. 

Reamintim, Alianța pentru Centenar a anunțat că pe 25 martie, ora 12.00, la Chișinău va avea loc Marea Adunare Centenară, eveniment ce vine să marcheze cei 100 de ani de la Declarația de Unire cu România a Sfatului Țării din 27 martie 1918. La aveniment sunt așteptați o sută de mii de participanți veniți din toată Republica Molova, din diasporă, dar și câteva autocare din România. Organizatorii au invitat să monitorizeze evenimentul observatori internaționali și reprezentanții ambasadelor de la Chișinău și București.

Totodată, socialiștii încearcă să organizeze o contramanifestație pe 25 martie, chiar în apropiere de evenimentul anunțat de organizațiile unioniste. Acest fapt a fost catalogat de liderii unioniști ca o încercare de a antagoniza societatea.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Close