MAGAZIN

VIDEO| Ghimpu cere ședință pe 27 martie. Candu caută ”scuze” în regulamentul Parlamentului

Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal, a cerut azai Parlamentul să se întrunească într-o ședință publică pe date de 27 martie, atunci când se împlinesc 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

În replică, Andrian Candu a început să caute ”scuze” de ce nu poate fi organizată ședința legislativului pe 27 martie, citind din articolele regulamentului de organizare a Parlamentului.

Mihai Ghimpu: ”Noi am venit cu un poriect de hotărâre să fie inclus în ordinea de zi astăzi pentru a convoca în altă zi decât cum prevede regulamentul. Aadică pe 27 martie, miercuri, care nu cade joi sau vineri. Ce-am încălcat noi aici? Totul e regulamentar.

Andrian Candu i-a replicat că ”Dl. Ghimpu, dvs. ați citat foarte bine art. 2 din regulament, care prevede continuarea ședinței într-o altă zi. Noi încă n-am aprobat ordinea de zi a acestei ședințe și încă n-am început-o ca atare, dvs. vreți s-o continuăm pentru următoarele două săptămâni?”. 

După mai multe schimburi de replici pe chestiuni tehnice din regulamentul Parlamentului, într-un final, Mihai Ghimpu le-a reproșat parlamentarilor că ”Dvs. nu doriți nici marș, nici mitinguri, nici ședință solemnă măcar dedicată la o sută de ani, nici la București să plece Parlamentul acolo la ședință festivă. Nimic nu doriți. Numai să furați țara asta. ”

 

 

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top