Diverse

Fără surprize de la PSRM. Ion Ceban este candidatul pentru primăria Chișinău

În cadrul Consiliul Republican al Partidului Socialiştilor a adoptat decizia prin care a recomandat Comitetului Executiv candidatura lui Ion Ceban în calitate de candidat la funcţia de primar general al municipiului Chişinău.

Candidatura lui Ceban era vehiculată de mai mulți ani în spațiul public, după ce acesta a renunțat la funcția de deputat în vara 2015 și a ales să fie consilier municipal din partea PSRM în municpiul Chișinău. Pe lângă funcția de consilier municipal, Ion Ceban mai cumulează și funcția de purtător de cuvânt a Președintelui Republicii Moldova.

La ședința Consiliului Republican al PSRM  a participat și președintele Republicii Moldova Igor Dodon, care a venit cu un întreg mesaj de promovare și laude a candidaturii lui Ion Ceban, enumerând cauzele desemnării acestuia pentru alegerile municipale din Chișinău în 2018.

”Ştiu că Ion Ceban este anume o astfel de persoană. Un om care a demonstrat de nenumărate ori aptitudinile sale de muncă, profesionalismul, capacitatea de a atinge scopul propus, ducînd la bun sfîrșit toate proiectele inițiate, chiar şi cele mai dificile. Sînt convins că sub administrarea sa, capitala va cunoaşte un suflu nou.” a comentat Dodon.

Partidul Socialiștilor participă a treia oară la scrutinul electoral pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău. Igor Dodon în 2011, iar Zinaida Greceanîi în 2015, au pierdut alegerile în favoarea lui Dorin Chirtoacă, propus de Partidul Liberal.

Reamintim, și-au anunțat intenția de a participa la aceste alegeri pentru municipiul Chișinău Andrei Năstase, președintele PPDA și Valeriu Munteanu, vicepreședinte PL. Viorel Cibotaru, președintele PLDM, a comunicat acum câteva zile că partidul său poate avea un candidat pentru primăria Chișinău, dar s-ar putea să susțină și un candidat unic al dreptei. Actualul primar interimar, Silvia Radu, încă nu a anunțat dacă se înscrie în această campanie electorală. Nici partidul Maie Sandu n-a anunțat care este decizia pentru alegerile electorale din Chișinău.

PDM a anunțat că nu va participa la aceste alegeri pentru Chișinău, anunțând că vor susține un candidat comun al dreptei, chiar dacă multimple voci spun că de fapt democrații vor susține candidatura PSRM-ului și cea a Silviei Radu.

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top