MAGAZIN

Două școli din R. Moldova și România au făcut schimb de experiență. Vezi care sunt acestea

În perioada 09-12 martie liceul din comună a găzduit un grup de 28 persoane (profesori, elevi, părinți) din comuna Dorna Arini, județul Suceava. Oaspeții din Dorna Arini au efectuat, astfel, o vizită de răspuns, după excursia în România din luna octombrie 2017, pe care au efectuat-o elevii din LT „Mihail Bârcă”, ghidați de doamna Bardă Aliona, profesoară de istoria românilor și universală.

Pentru a oferi oaspeților din Dorna Arini momente semnificative și memorabile despre localitatea noastră, pe parcursul a trei zile, a fost desfășurat un program de activități care a inclus:

  • Excursia la Combinatul de Vinuri de Calitate Mileștii Mici;
  • Turul orașului Chișinău cu vizitarea Muzeului Armatei și acMuzeului Național de Istorie;
  • Vizită în LT „Mihail Bârcă”.

În LT „Mihail Bârcă” oaspeții din România, alături de doamna director Iulia Juravle, au prezentat cartea de vizită a comunei și a școlii, iar elevii-gazdă au prezentat momente artistice, cu accentul pe unitatea națională, buna înțelegere și respectul pentru frații noștri de peste Prut. Invitat la manifestație a fost și ansamblul „Viișoara”, conducător-artistic doamna Castraveț Elena. Activitatea s-a încheiat cu o horă dedicată și Centenarului Unirii marcat în acest an.

Exprimăm sincere mulțumiri și marea noastră recunoștință.

„Orice ar fi, aceeași ne e mama,

Orice ar fi, aceiași suntem noi.

Ține minte, frate, ține seama

Neamul nostru e în amândoi!”

(„Fratele meu de peste Prut”, Ludmila Bălan)

Click to comment

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top